Show menu

Novice

3. 9. 2020

VABILO k udeležbi na programu usposabljanja za namene spodbujanja razvoja turistične ponudbe in krepitev kompetenc zaposlenih na področju turizma na Koroškem

VABILO k udeležbi na programu usposabljanja za namene spodbujanja razvoja turistične ponudbe in krepitev kompetenc zaposlenih na področju turizma na Koroškem (5 praktično naravnanih delavnic)
Preberi več
1. 9. 2020

[SPOT VABILO] Odličnost v prodaji in komunikaciji s strankami in reševanje reklamacij z uporabo jezika partnerstva

Poslovna točka SPOT svetovanje KOROŠKA vabi na brezplačno 2-dnevno usposabljanje za potencialne podjetnike in delujoča podjetja: "Odličnost v prodaji in komunikaciji s strankami in reševanje reklamacij z uporabo jezika partnerstva."
Preberi več
31. 8. 2020

MPIK Delavnici, 16. in 23. 9. 2020: Produktna fotografija s Tomom Jeseničnikom

O teoretičnih in praktičnih vidikih produktne fotografije ter njenem pomenu za uspešno trženje in prodajo na tokratnih MPIK Delavnicah z vrhunskim koroškim fotografom Tomom Jeseničnikom.
Preberi več
18. 8. 2020

[SPOT SVETOVANJE KOROŠKA] Ogled dobre prakse: Razvoj turizma v Pomurju – projekt povezovanja »Gourment over Mura« in ogled Expana

V sklopu letnega akcijskega načrta SPOT svetovanje KOROŠKA za leto 2020, vas SPOT svetovanje Koroška, v sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Radlje ob Dravi vabi na Ogled dobre prakse: Razvoj turizma v Pomurju – projekt povezovanja »Gourment over Mura« in ogled Expana Ogled dobre prakse je namenjen mikro, malim in srednje velikim podjetjem, predvsem tistim, ki se ukvarjajo s turistično in gostinsko dejavnostjo.
Preberi več
17. 8. 2020

MPIK Podjetniška šola 2020

Imaš podjetniško idejo ali novoustanovljeno podjetje? Pridruži se nam! Skozi udeležbo na 8 delavnicah boš pridobil/a celovito znanje o tem, kako tvojo idejo uresničiti v praksi.
Preberi več
29. 7. 2020

[SPOT ČLANEK] Splošna opredelitev dohodkov, dohodek iz dejavnosti za s.p., davek na dodano vrednost in vrste davkov v Sloveniji

Fizične osebe so po Zakonu o dohodnini – Zdoh-2 (Uradni list RS, št. 13/2011) zavezane k plačilu dohodnine vseh dohodkov, ki jih dosegajo. Predhodno omenjen zakon namreč ureja sistem in določa obveznost plačevanja dohodnine, katera je dohodek državnega proračuna. Dohodki so vsi dobički oziroma vsako izplačilo, ne glede na obliko v kateri so izplačani. Časovno je dohodek prejet, ko je izplačan fizični osebi ali je kako drugače dan fizični osebi in z njim lahko razporeja. Obseg davčne obveznosti v 5. členu Zakona o dohodnini – Zdoh-2 (Uradni list RS, št. 13/2011) pravi, da so rezidenti Slovenije zavezani k plačilu dohodnine vseh doseženih prihodkov, ki izvirajo iz Slovenije, prav tako tudi od vseh dohodkov, ki so pridobljeni v tujini. Nerezidenti Slovenije pa so zavezani k plačilu dohodnine, ki imajo vir v Sloveniji, ne pa tudi tisti, ki so nastali v tujini.
Preberi več
29. 7. 2020

[PONI KOROŠKA] Objavljen je 1. javni poziv za vključitev v projekt PONI KOROŠKA

RRA Koroška pričenja z izvajanjem 4 mesečnega programa podjetniškega usposabljanja v okviru projekta Podjetno nad izzive »PONI« Koroška Regionalna razvojna agencija za Koroško nadaljuje z izvajanjem podpornih aktivnosti za potencialne podjetnike. Objavljen je 1. javni poziv za vključitev 12-ih udeležencev v projekt Podjetno nad izzive (PONI Koroška).
Preberi več
24. 7. 2020

E-točka RŠS KOROŠKA - stičišče informacij za delodajalce in mlade o potrebah po kadrovskem štipendiranju v Koroški regiji

Regijska štipendijska shema Koroška (RŠS KOROŠKA) je v Koroški regiji med delodajalci in mladimi odlično uveljavljena že 5 let več kot desetletje… Vendar RRA KOROŠKA d.o.o., kot inštitucija, ki se ukvarja s projekti spodbujanja regionalnega razvoja, želi v okviru projekta RŠS narediti korak več. Vzpostavili bomo stičišče informacij za delodajalce in mlade o potrebah po kadrovskem štipendiranju v Koroški regiji E-točko RŠS KOROŠKA.
Preberi več
16. 7. 2020

Vabilo - Modri volk vikend program

MODRI VOLK VIKEND PROGRAM je zasnovan kot prilagojena oblika našega prestižnega in nadstandardnega 5-dnevnega campa #izkušnjaMODRIVOLK. Zaradi tega je VIKEND PROGRAM cenovno ugodnejši in dostopnejši širši množici ljudi. Skozi 3-dnevni program bodo otroci spoznali različne veščine preživetja v naravi in doživeli pristno bivanje na podeželju in lokalnih kmetijah.
Preberi več
10. 7. 2020

[USPOSABLJANJE SPOT] S PODROČJA DAVKOV IN RAČUNOVODSTVA ZA POTENCIALNE PODJETNIKE TER ZA MIKRO, MALA IN SREDNJE VELIKA PODJETJA...

V sklopu letnega akcijskega načrta projekta »SPOT regije 2018-2022«, vas SPOT svetovanje Koroška vabi na dvodnevno brezplačno usposabljanje s področja DAVKOV IN RAČUNOVODSTVA ZA POTENCIALNE PODJETNIKE TER ZA MIKRO, MALA IN SREDNJE VELIKA PODJETJA.
Preberi več