Show menu

5 zvezdic za Dravsko kolesarsko pot v Avstriji!

4. 3. 2016

Dravska kolesarska pot v Avstriji je marca 2016 pridobila najvišji certifikat 5 zvezdic s strani nemškega kolesarskega kluba ADFC. V Evropi se lahko z tako visoko oceno pohvalijo samo 4 kolesarske poti.

Na vabilo avstrijskih partnerjev smo se slavnostnega dogodka v Beljaku udeležili tudi slovenski partnerji. RRA Koroška je kot koordinator slovenskega projekta ureditve Dravske kolesarske poti predstavila obstoječe stanje in načrtovane aktivnosti, s katerimi bomo v naslednjih letih v partnerstvu ZRS Bistra, MRA in Zavoda za turizem Maribor – Pohorje in 18 občin vzpostavili novo traso kolesarske poti ob reki Dravi, ki bo v večjem delu ločena od prometa in bo potekala v bližini neokrnjene narave ter reke Drave.

Projekt bomo poskušali nadgraditi z Interreg projekti z avstrijskimi in hrvaškimi partnerji, pri čemer bomo pri načrtovanih aktivnostih poskušali prenesti dobro prakso iz Avstrije. V prihodnje si bomo tudi na slovenski strani prizadevali za pridobitev certifikata s strani ADFC, s čimer se bo Dravska kolesarska pot v Sloveniji približala najbolj urejenim kolesarskim potem v Evropi.