Show menu

RRA Koroška pomagala izvesti dogodek "Kolo povezuje 2016"

22. 9. 2016

RRA Koroška d.o.o., skupaj s podjetjema ZUM d.o.o. in PNZ d.o.o., pripravlja Celostno prometno strategijo Mestne občine Slovenj Gradec.


Celostno načrtovanje in urejanje prometa ne prinaša zgolj nižjih stroškov za mobilnost v proračunu občine, podjetij in gospodinjstev, bolj učinkovitih naložb, bolje izkoriščenega prostora ter manjšega onesnaževanja okolja. Predvsem lahko objektivno merljivo izboljša kakovost bivanja prebivalcev in izboljša možnosti lokalne skupnosti za delo in ustvarjanje.


Eden ključnih korakov v smeri prizadevanj za izboljšanje kakovosti bivanja je priprava Celostne prometne strategije. Ta ni zgolj dokument, ampak proces, s katerim si lokalna skupnost zastavi učinkovito zaporedje potrebni ukrepov na področju urejanja prometa.


V okviru Evropskega tedna mobilnosti 2016, smo na RRA Koroška, skupaj s ŠTD Ojstra rida, pomagali Društvu paraplegikov Koroške izvesti dogodek "Kolo povezuje 2016". Dogodek je potekal v soboto, 17. septembra 2016, v Mislinjski dolini. 17 udeležencev in udeleženk se je s kolesi raznih vrst podalo od Slovenj Gradca do Gornjega Doliča po "Štrekni" – kolesarski poti po Mislinjski dolini. Med kolesi so bila: ležeča kolesa na ročni pogon, priklopna kolesa (na invalidski voziček) brez in z električnim pomožnim pogonom ali priklopnim pogonom; ležeči nožni pogon, kolo z pomožnim elektro pogonom in "normalna" kolesa.