Show menu

Srečanje turističnih ponudnikov ob Dravski kolesarski poti

10. 2. 2017

Zanimanje za daljinske kolesarske poti je v tem delu Evrope zelo veliko. Drauradweg ali Dravska kolesarska pot na avstrijskem Koroškem je zelo dobro obiskana. ADFC (nemški kolesarski klub), najpomembnejša mednarodna institucija za klasificiranje kolesarskih poti, je v letu 2015 Drauradweg/Dravsko kolesarsko pot v Avstriji ocenila s petimi zvezdicami, kar je najvišja možna ocena posamezne poti v Evropi in s čimer je postala ena izmed samo štirih kolesarskih poti v Evropi z najvišjo oceno. Na slovenski in hrvaški strani pa trenutno veliko napora vlagamo v razvoj, signalizacijo, dokumentacijo in urejanje lastništev, da pot in ponudbo čim bolj približamo ravni na avstrijski strani.

Ponudnikom so na srečanju predstavili Partnerstvo za Dravsko kolesarsko pot, aktivnosti prostorske umestitve in izgradnje novih odsekov ter letošnje nove označitve Dravske kolesarske poti, ki jih izvajajo v RRA Koroška. Nato je sledila predstavitev vzpostavitve spletnega portala in plana promocije Dravske kolesarske poti v letu 2017 in paketa sodelovanja za ponudnike, katerega aktivnosti prevzema Zavod za turizem Maribor - Pohorje. Predstavitev možnosti vključevanja slovenskih ponudnikov v Verein Drauradweg Wirte, ki vključuje ponudnike ob Dravski kolesarski poti na avstrijski strani pa je predstavila ga.Claudia Tscherne iz podjetja Weitblick Beratung & Marketing iz Avstrije (www.drauradwegwirte.at), s katero smo dogovorili posebno ponudbo vključevanja za slovenske in hrvaške ponudnike.

Obisk ponudnikov na srečanju je bil dober, kar kaže na veliko zanimanje za tovrstne aktivnosti tudi z njihove strani. Dogodka so se udeležili tudi hrvaški partnerji iz Turističke zajednice Međimurske županije (www.visitmedimurje.com) in Turističke zajednice grada Varaždin (www.tourism-varazdin.hr.), ki skupno zgodbo že nadgrajujeta naprej od Središča ob Dravi.

V Partnerstvu za Dravsko kolesarsko pot, ki vključuje 18 občin ob reki Dravi, RRA Koroško, Zavod za turizem Maribor - Pohorje, MRA in ZRS Bistro Ptuj, smo prepričani, da bo to sodelovanje pomemben impulz pri oblikovanju povezanega turističnega produkta na področju Koroške, destinacije Maribor - Pohorje ter Spodnjega Podravja.