Show menu

S kolesom na vlak tudi v Avstrijo – podaljšana linija sobotnega vlaka na Koroški progi v letu 2018

Dravograd, 4. 6. 2018

S kolesom na vlak tudi v Avstrijo – podaljšana linija sobotnega vlaka na Koroški progi v letu 2018

Tako kot lani bodo tudi v letu 2018 Slovenske železnice na Koroški progi v poletnih mesecih uvedle sobotni vlak z dodatnim prostorom za do 23 koles. Sobotni vlak bo v letu 2018 vozil med 23. 6. 2018 ter 1. 9. 2018. Pomembna novost letos je podaljšanje voženj od Prevalj preko državne meje do avstrijskega Pliberka. S tem so kolesarji na Dravski kolesarski poti dobili možnost povratka na izhodišče z vlakom.

RRA Koroška, v sodelovanju s Slovenskimi železnicami in avstrijskimi zveznimi železnicami ÖBB, pripravlja v tej zvezi novinarsko konferenco, ki bo potekala 30. 6. 2018 v Pliberku.

Nova železniška čezmejna povezava ni samo simbol dobrega meddržavnega in medinstitucionalnega sodelovanja, ampak  za potnike in predvsem kolesarje prinaša možnost nadaljevanja potovanja proti novim destinacijam v Avstriji - denimo Wolfsbergu, Celovcu in Beljaku ter dalje proti Italiji. Med Beljakom in italijanskimi Udinami namreč že več let poteka čezmejna železniška povezava pod oznako MICOTRA, ki omogoča prevoz potnikov in koles ob kolesarski povezavi Alpe Adria. Na RRA Koroška smo v okviru projekta TRANS-BORDERS pripravili tudi prenovljeno zloženko S Kolesom na vlak. Skupaj s Slovenskim železnicami si prizadevamo, da bi bile železniške postaje že v prihodnjem letu opremljene s stojali za kolesa oz. kolesarnicami ter potniku pomembnimi dodatnimi informacijami.