Show menu

PRIDRUŽITE SE NAM NA PRAZNOVANJU DNEVA EVROPSKEGA SODELOVANJA 2018 IN DOŽIVITE ČEZMEJNI GEOPARK

22. 8. 2018
V okviru programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija bomo v petek, 21. septembra 2018, praznovali Dan evropskega sodelovanja 2018. Tokrat na Koroškem, v čezmejnem UNESCO Geoparku Karavanke. Ob tej priložnosti vas vabimo, da se nam pridružite na dogodku “Doživeti čezmejni Geopark / Den grenzübergreifenden Geopark erleben”, tj. brezplačnem čezmejnem izletu v Geopark Karavanke.

Podali se bomo v Mežico, kjer se bomo po prigrizku popeljali z vlakcem v mežiški rudnik. Po ogledu podzemlja Pece na slovenski strani, se bomo nato na avstrijski strani z gondolo povzpeli še na vrh Pece in skupaj odšli na krajši panoramski pohod. Dogodek bomo zaključili z druženjem pri koči Alte Zollhütte oz. Siebenhütten.

Odhodi avtobusov v Sloveniji so predvideni iz Ljubljane, Kranja, Jesenic, Celja, Velenja, Slovenj Gradca, Ptuja, Maribora, Dravograda, Lendave, Murske Sobote in Gornje Radgone. Udeleženci iz Avstrije pa se nam lahko pridružite v krajih Pinkafeld, Güssing, Gradec, Celovec in Beljak.

Udeležba na dogodku je za udeležence brezplačna. Organizatorji – Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, v sodelovanju z avstrijskim programskim partnerjem Amt der Kärntner Landesregierung in Geoparkom Karavanke / Karawanken – bodo zagotovili  avtobusne prevoze iz celotnega programskega območja ter hrano in pijačo. Za ta čezmejni izlet potrebujete zgolj čas in dobro voljo. Prijave zbirajo, na programski spletni strani pod:  www.si-at.eu/en2/ec-day-2018, do zapolnitve prostih mest.

V primeru vprašanj pokličite na: 01 400 3167. Za več informacij o Dnevu evropskega sodelovanja obiščite spletno stran www.ecday.eu.

Dogodek je namenjen promociji programa in sofinanciranih projektov.

Vabljeni!