Show menu

11. Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij

26. 9. 2018
Na  Inštitutu »Jožef Stefan« bo med 8. in 12. oktobrom 2018 v organizaciji Centra za prenos tehnologij in inovacij potekala že 11. Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij. 11. ITTC Konferenca, ki vključuje tudi podporne partnerje (med drugimi tudi RRA Koroška d.o.o.) in je namenjena spodbujanju sodelovanja med raziskovalci in podjetniki, bo potekala v okviru multikonference Informacijska družba 2018 (Information Society 2018).

Na konferenci bodo predvidoma obravnavane sledeče tematike:
  • kako lahko KET Tehnološki centri (KET TC) pomagajo posodobiti evropsko industrijsko osnovo za premik v bolj zeleno gospodarstvo in spodbuditi razvoj popolnoma novih industrij?
  • kako lahko KET TC pomaga premostiti evropsko "Dolino smrti"?
  • kako povečati s KET povezano proizvodnjo v EU in kako lahko KET TC in industrija bolje sodelujejo pri povečanju izkoriščanja patentov znotraj EU?

R2B SESTANKI

Tradicionalna B2R srečanja potekajo v obliki vnaprej dogovorjenih sestankov med predstavniki podjetij in raziskovalcev in predstavljajo temelj za prihodnje sinergije za prenos inovacij v gospodarstvo. Večina preteklih udeležencev je s področij ICT, fizike, materialov, okolja, robotike, biotehnologije ter proizvodnje.
Na konferenci lahko sodelujete tudi vi. Vabimo vas, da se najkasneje do 03. 10. 2018 prijavite na R2B raziskovalno podjetniška srečanja, ki so namenjena raziskovalcem in podjetnikom.

NATEČAJ ZA NAJBOLJŠO INOVACIJO

Tudi letošnja 11. Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij – 11. ITTC organizira Tekmovanje za najboljšo inovacijo v letu 2018 na javnih raziskovalnih organizacijah. Prijavitelji bodo lahko svoje ideje predstavili ocenjevalni komisiji, ki jih bo v skladu z vnaprej objavljenimi kriteriji ter osebno predstavitvijo inovacije (Pitchi) ocenila in izbrala zmagovalca, ki bo prejel denarno nagrado.


Datum: med 8. in 12. oktobrom 2018
Lokacija: Institut »Jožef Stefan«, Jamova cesta 39, 1000 Ljubljana
Brezplačna registracija na konferenco: povezava za registracijo 
Več informacij: spletna stran konference

Vljudno vabljeni!