Show menu

Destinacija Koroška z enotnim nastopom na sejmu Alpe Adria - letos še bolj opažena!

4. 2. 2019
Pretekli konec tedna je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal sejem Alpe Adria (30. sejem turizma, kampinga in karavaninga). Regionalna razvojna agencija za Koroško (RRA Koroška) je tudi letos pozvala k sodelovanju predstavnike celovite turistične ponudbe Koroške regije, ki zajema Mežiško dolino, s čezmejnim UNESCO Geoparkom Karavanke, ter Dravsko in Mislinjsko dolino, z zahodnim Pohorjem.

Destinacija Koroška se je tako predstavila enotno. Takšni sejmi pa so odlična priložnost za promocijo regije ter pletenje novih vezi. Mnogi se zavedajo, da je Koroška res prava zakladnica presenečenj, nekakšen skriti zaklad narave, kjer se je moč umakniti iz urbanega vrveža v spokojnost mogočnih koroških gozdov in alpskih dolin ter aktivno in z vsemi čuti doživljati pristne dragocenosti, ki sta jih izoblikovala narava in človek.

V okviru sejma pa je potekalo tudi potopisno predavanje s kolesarjenja po trasi Dravske kolesarske poti v Sloveniji in na Hrvaškem. Dravska kolesarska pot je za razvoj turizma na Koroškem izjemnega pomena. Predavanje sta izvedla Karmen Razlag iz Zavoda za turizem Maribor – Pohorje in Uroš Rozman iz RRA Koroška, ki sicer tudi uspešno koordinira aktivnosti v zvezi s projektom.