Show menu

SPOT delavnica: Ravnanje z embalažo in poročanje

14. 3. 2019
S 1.1.2019 vstopajo v veljavo nove obveznosti zavezancev, ki dajejo na trg manj kot 15.000 kg embalaže letno. Poleg vpisa v evidenco oseb, ki dajejo embalažo v promet,  so morali ti zavezanci že za leto 2018 voditi evidence o dajanju embalaže v promet. Do najpozneje 31. marca 2019 morajo o tem tudi poročati v pisni ali elektronski obliki. Nove zahteve in omejitve morajo s 1.1.2019 upoštevati tudi distributerji, ki potrošnikom ponujajo plastične nosilne vrečke na prodajnem mestu blaga ali izdelkov.

Izobraževanje je namenjeno embalerjem, pridobiteljem blaga, proizvajalcem in pridobiteljem embalaže, kot tudi distributerjem, ki potrošnikom na mestu prodaje ponujajo plastične nosilne vrečke in se soočajo s temi novimi zahtevami.

Na delavnici se bo podala naslednja vsebina:

- zakonodajne obveznosti podjetja pri ravnanju z odpadki

- zakonodajne obveznosti pri dajanju na trg embalaže, elektronske opreme, baterij…

- novosti iz uredbe o embalaži in odpadni embalaži

- ločevanje, prevzemniki odpadkov, vodenje evidenc

- inšpekcije, kazni,

- kje so prihranki pri ravnanju z odpadki.

Kdaj: sreda, 20.3.2019, ob 10:30 uri

Trajanje: 2 uri

Kje: v prostorih Mrežnega podjetniškega inkubatorja Slovenj Gradec - MPIK, Ozare 19, Slovenj Gradec (1. nadstropje – predavalnica 9.A).

Predavatelj: Subsidium, Vesna Tomše s.p.

Prijave: obvezne pisne prijave na info@podjetniskicenter-sg.si (ime in priimek udeleženca, ime podjetja, telefon), do 18.3.2019, dodatne informacije: 02/88 42 926 ali na 051 819 440.

Delavnica je za udeležence brezplačna.

Število mest na delavnici je omejeno, zato bomo sprejeli samo po enega udeleženca na podjetje. Prosimo, da se udeleženci čim prej prijavite.

Za SPOT svetovanje Koroška:

Podjetniški center Slovenj Gradec d.o.o.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Aktivnost se financira iz sredstev namenjenih za zunanje storitve za SPOT svetovanje KOROŠKA, kot del aktivnosti iz akcijskega načrta SPOT svetovanje KOROŠKA: »Usposabljanje in delavnice.«