Show menu

PREKLICANO! - [SPOT DELAVNICA] "RAČUNOVODSKI IN DAVČNI OBRAČUN ZA LETO 2019 S SPREMEMBAMI ZAKONODAJE« za mikro, mala ter srednje velika podjetja

21. 2. 2020
Spoštovani podjetniki in podjetnice,

obveščamo vas, da je načrtovana delavnica na dan 5.3.2020, »RAČUNOVODSKI IN DAVČNI OBRAČUN ZA LETO 2019 S SPREMEMBAMI ZAKONODAJE« za mikro, mala ter srednje velika podjetja« zaradi bolezni predavateljice odpovedana.


Delavnico smo prestavili na petek 13.3.2020 med 10.00 in 13.30 uro v prostorih MPIK Slovenj Gradec, Ozare 19, Slovenj Gradec.


Zaradi morebitnih nevšečnosti se vam opravičujemo. Hvala za razumevanje.
V sklopu letnega akcijskega načrta projekta »SPOT regije 2018-2022«, vas SPOT svetovanje Koroška, v sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Ravne na Koroškem vabi na delavnico »RAČUNOVODSKI IN DAVČNI OBRAČUN ZA LETO 2019 S SPREMEMBAMI ZAKONODAJE« za mikro, mala ter srednje velika podjetja, ki bo v petek 13.03.2020 med 10.00 in 13.30 uro v prostorih MPIK Slovenj Gradec, Ozare 19, Slovenj Gradec.

Davčni zavezanci so dolžni sestaviti računovodske izkaze, davčni obračun ter poslovna oz. letna poročila skladno z veljavno zakonodajo.

Cilj seminarja je ponuditi davčnim zavezancem strokovno praktičen seminar (delavnico) z napotki in priporočili za pripravo računovodskega in davčnega obračuna.

Opozorili vas bodo, na kaj morate biti pozorni pri izdelavi davčnega obračuna za leto 2019, hkrati pa vas bodo seznanili z novostmi, ki so stopile v veljavo s 1. 1. 2020.

Seminar bo trajal 4 šolske ure.

PROGRAM IN VSEBINA DELAVNICE:

I. ZGD-1 in SRS 
• Sestavljanje računovodskih izkazov po ZGD-1 in SRS 
• Poročanje AJPES 
• Objava letnih poročil 
• Spremembe SRS 

II. Davčni obračun 
• Davčna osnova 
• Davčno priznani/nepriznani prihodki 
• Davčno priznani/nepriznani odhodki 
• Rezervacije, odpisi terjatev in prevrednotenje finančnih naložb 
• Amortizacija 
• Plače in druga izplačila v zvezi z zaposlitvijo 
• Poslovanje s povezanimi osebami 
• Davčne olajšave 
• Posebnosti pri normirancih 

III. Davčne spremembe 


PREDAVATELJICA: Jasmina Malnar Molek

svetovalka v Svetovalnem centru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Predavateljica ima več kot 26 let delovnih izkušenj s področja financ, računovodstva in davkov, ki jih je pridobila v družinskem podjetju in finančni organizaciji.

Zaradi načina podajanja znanja je delavnica primerna tudi za začetnike in osebe z osnovnim predznanjem, ki želijo pridobiti tako teoretično kot praktično znanje s tega področja. Primerna je seveda tudi za vse, ki želite osvežiti  in utrditi svoje znanje oziroma  želite davčni obračun za aktualno leto pripraviti samostojno.

Udeleženci prejmejo gradivo Power Point prezentacijo.

Dogodek je za udeležence brezplačen.


PRIJAVE:

za udeležbo na brezplačni delavnici se lahko prijavite po elektronski pošti: spot.koroska@gmail.com (ime in priimek udeleženca, ime podjetja, telefon) ali po telefonu na telefonski številki: 064 363 784 ali 064 277 968, kjer smo dosegljivi tudi za dodatna vprašanja. Kontaktna oseba je Danijela Uran.

Pohitite s prijavo, ker je število mest omejeno.

Vljudno vabljeni!

Organizator dogodka: 
SPOT svetovanje KOROŠKA 
Za: A.L.P. PECA D.O.O.
Andreja Tarkuš, podjetniška svetovalka

 v sodelovanju z zunanjim izvajalcem: OOZ Ravne na Koroškem.
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Aktivnost se financira iz sredstev namenjenih za zunanje storitve za SPOT svetovanje KOROŠKA, kot del aktivnosti iz akcijskega načrta SPOT svetovanje KOROŠKA: »Izmenjava dobrih praks in odpiranje poslovnih priložnosti.«