Show menu

Brezplačni webinar: Hrana. Kaj smo se Slovenci naučili v karanteni?

28. 4. 2020
Mnogi smo se znašli pred vprašanjem lakote: hitra spletna dostava ali pridobitev novih kuharskih veščin?

V času krize zaradi novega koronavirusa se je pojavilo vprašanje kako dolgo bodo police v živilskih trgovinah ostale polne in kako bi Slovenci v takem scenariju dostopali do osnovnih živil za preživetje v kolikor bi nastopile težave pri dobaviteljskih poteh. Tovrstna vprašanja odpirajo prostor za diskusijo o stopnji samooskrbi v Sloveniji in kakšne so naše nakupne navade. 

V času karantene so se pojavile številke spletne strani in dopisi, ki tako ali drugače podpirajo lokalne pridelovalce, ki nam tudi sedaj omogočajo varen nakup ter dostavo lokalno pridelane hrane. Kolikšen delež ljudi v času karantene naroča dostavo hrane preko spletnih strani, kot sta eHrana ali Wolt? 

Po drugi strani, pa smo na družbenih omrežjih postali priče “novim domačim kuharskim talentom”, ki v teh dneh pečejo kruh z drožmi in kuhajo okusna kosila za celotna gospodinjstva. Bo karantena razdvojila prebivalstvo, na tiste, ki naročajo dostavo hrane in tiste, ki preferirajo domačo kuhinjo?

Vabljeni, da se pridružite brezplačnemu WEBINARJU, v četrtek, 30. 4. 2020, ob 17.00. 

Udeležba na dogodku je BREZPLAČNA.

PRIJAVITE SE NA WEBINAR TUKAJ: https://the-slovenia.com/webinar/

Na vprašanja, kako se soočajo lokalni pridelovalci hrane v času krize bosta odgovarjala Črt Butul in Anita Šumer. 

Črt Butul je izjemen človek, ki mu zagotovo ne manjka izkušenj. Delal je kot novinar, fotograf, sommelier, organizator, inovator, HACCP svetovalec, kuhal je na prestižni jahti, v restavraciji z Michelinovo zvezdico  in pri svetovno znani “chefici” Ani Roš. Poleg tega je vseskozi vpet v delo doma, na domačiji Butul iz Manžana. Njegov najnovejši projekt je Pri meni https://www.pri-meni.com/, ki ga Črt vodi v centru Ljubljane. »Pri meni« ni restavracija in ni bistro, gre za rezidenčni prostor Domačije Butul v slovenski prestolnici, ki je namenjen srečevanju, ne nujno enako misleči ljudje, kjer se odpirajo pogovori, povezani z gastronomijo, s kulinariko in z vini, z novimi trendi, in z vsem, kar sodi zraven. V to vključujejo umetnost, kulturo in druge medije.

Anita Šumer je mojstrica peke z drožmi. Anita Šumer peko z drožmi poučuje tako doma kot v tujini, tečaji so razprodani in zelo iskani. Ustvarila je prvo slovensko Facebookovo skupino Drožomanija (peka z drožmi), ki združuje že več kot 3900 ljubiteljev. V njej deli znanje med vse ljubitelje droži in tiste, ki to postajajo ali si želijo postati. Svoje znanje pa želi približati vsem, ki bi se želeli naučiti vse o drožeh in njihovi uporabi, saj z drožmi narejeni pekovski izdelki niso samo lepi, ampak tudi zelo zdravi in predvsem okusni. 

Pogovor bo vodil Niko Slavnić, CEO podjetja IQBATOR.

Kaj vse bomo izvedeli? 

Kako so lokalni pridelovalci odreagirali na krizo?
Kaj kriza pomeni za slovensko samooskrbo?
Ali je povpraševanje po lokalnih pridelani hrani večje?
Katere pozitivne posledice jim je prinesla trenutna situacija? 
Ali se bomo naučili kuhati doma ali bomo več posegali po hitri dostavi hrane?
Kako lahko dosežemo večjo stopnjo samooskrbe v Sloveniji?
Ali smo Slovenci narod, ki preferira domačo hrano ali tisto, ki jo najdemo na policah največjih živilskih trgovcev?
Kaj lahko vsak posameznik naredi za boljšo samooskrbo? 
Kako motivirati Slovence k samooskrbi? 

Vabljeni, da tudi vi prispevate svoja vprašanja.