Show menu

Novice

29. 7. 2020

[SPOT ČLANEK] Splošna opredelitev dohodkov, dohodek iz dejavnosti za s.p., davek na dodano vrednost in vrste davkov v Sloveniji

Fizične osebe so po Zakonu o dohodnini – Zdoh-2 (Uradni list RS, št. 13/2011) zavezane k plačilu dohodnine vseh dohodkov, ki jih dosegajo. Predhodno omenjen zakon namreč ureja sistem in določa obveznost plačevanja dohodnine, katera je dohodek državnega proračuna. Dohodki so vsi dobički oziroma vsako izplačilo, ne glede na obliko v kateri so izplačani. Časovno je dohodek prejet, ko je izplačan fizični osebi ali je kako drugače dan fizični osebi in z njim lahko razporeja. Obseg davčne obveznosti v 5. členu Zakona o dohodnini – Zdoh-2 (Uradni list RS, št. 13/2011) pravi, da so rezidenti Slovenije zavezani k plačilu dohodnine vseh doseženih prihodkov, ki izvirajo iz Slovenije, prav tako tudi od vseh dohodkov, ki so pridobljeni v tujini. Nerezidenti Slovenije pa so zavezani k plačilu dohodnine, ki imajo vir v Sloveniji, ne pa tudi tisti, ki so nastali v tujini.
Preberi več
29. 7. 2020

[PONI KOROŠKA] Objavljen je 1. javni poziv za vključitev v projekt PONI KOROŠKA

RRA Koroška pričenja z izvajanjem 4 mesečnega programa podjetniškega usposabljanja v okviru projekta Podjetno nad izzive »PONI« Koroška Regionalna razvojna agencija za Koroško nadaljuje z izvajanjem podpornih aktivnosti za potencialne podjetnike. Objavljen je 1. javni poziv za vključitev 12-ih udeležencev v projekt Podjetno nad izzive (PONI Koroška).
Preberi več
24. 7. 2020

E-točka RŠS KOROŠKA - stičišče informacij za delodajalce in mlade o potrebah po kadrovskem štipendiranju v Koroški regiji

Regijska štipendijska shema Koroška (RŠS KOROŠKA) je v Koroški regiji med delodajalci in mladimi odlično uveljavljena že 5 let več kot desetletje… Vendar RRA KOROŠKA d.o.o., kot inštitucija, ki se ukvarja s projekti spodbujanja regionalnega razvoja, želi v okviru projekta RŠS narediti korak več. Vzpostavili bomo stičišče informacij za delodajalce in mlade o potrebah po kadrovskem štipendiranju v Koroški regiji E-točko RŠS KOROŠKA.
Preberi več
16. 7. 2020

Vabilo - Modri volk vikend program

MODRI VOLK VIKEND PROGRAM je zasnovan kot prilagojena oblika našega prestižnega in nadstandardnega 5-dnevnega campa #izkušnjaMODRIVOLK. Zaradi tega je VIKEND PROGRAM cenovno ugodnejši in dostopnejši širši množici ljudi. Skozi 3-dnevni program bodo otroci spoznali različne veščine preživetja v naravi in doživeli pristno bivanje na podeželju in lokalnih kmetijah.
Preberi več
10. 7. 2020

[USPOSABLJANJE SPOT] S PODROČJA DAVKOV IN RAČUNOVODSTVA ZA POTENCIALNE PODJETNIKE TER ZA MIKRO, MALA IN SREDNJE VELIKA PODJETJA...

V sklopu letnega akcijskega načrta projekta »SPOT regije 2018-2022«, vas SPOT svetovanje Koroška vabi na dvodnevno brezplačno usposabljanje s področja DAVKOV IN RAČUNOVODSTVA ZA POTENCIALNE PODJETNIKE TER ZA MIKRO, MALA IN SREDNJE VELIKA PODJETJA.
Preberi več
7. 7. 2020

Pomembne informacije na področju EU sredstev

Pomembne informacije na področju EU sredstev - možnost EU financiranja za različne projekte
Preberi več
7. 7. 2020

Vzpostavljena operativna ekipa za prepoznavanje investicijskih priložnosti na regionalni ravni

Javna agencija SPIRIT Slovenija je v sodelovanju z dvanajstimi Regionalnimi razvojnimi agencijami je začela izvajati projekt Regionalnega skrbništva na področju internacionalizacije in tujih neposrednih investicij.
Preberi več
6. 7. 2020

5. MPIK Natečaj za najboljše poslovne ideje

S prijavo na MPIK Natečaj se ti odpira možnost, da dobiš celovito podporo pri uspešni realizaciji poslovne ideje ter osvojiš zelo bogate praktične nagrade v vrednosti več kot 18.000 €!
Preberi več
30. 6. 2020

[SPOT VABILO] »OBVEZNI IN PRIPOROČLJIVI AKTI ZA MIKRO, MALA IN SREDNJE VELIKA PODJETJA«

V sklopu letnega akcijskega načrta projekta »SPOT regije 2018-2022«, vas SPOT svetovanje Koroška, v sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Ravne na Koroškem vabi na delavnico »OBVEZNI IN PRIPOROČLJIVI AKTI ZA MIKRO, MALA IN SREDNJE VELIKA PODJETJA.«
Preberi več
30. 6. 2020

[SPOT članek] Varovanje poslovne skrivnosti, konkurenčna prepoved in konkurenčna klavzula opravljanja dela

SPOT svetovanje Koroška: Varovanje poslovne skrivnosti, konkurenčna prepoved in konkurenčna klavzula opravljanja dela Delovno razmerje opredeljuje razmerje med delavcem in delodajalcem, ki skleneta pogodbo o zaposlitvi. Praviloma se delovno razmerje vzpostavi s pisno sklenitvijo in podpisom pogodbe o zaposlitvi obeh vključenih akterjev. Obstaja pa tudi izjema, da v primeru kadar obstajajo elementi delovnega razmerja, ki jih določa ZDR - Zakon o delovnih razmerjih (Uradni list RS, št. 42/02, 79/06 – ZZZPB-F, 103/07, 45/08 – ZArbit in 21/13 – ZDR-1) in ni sklenjene pisne delovne pogodbe med delavcem in delodajalcem, šteje kot delovno razmerje tudi razmerje, ki vključuje vse naštete sestavine: prostovoljna vključitev delavca v organizirani delovni proces delodajalca, delo za plačilo, osebno delo, nepretrgano opravljanje dela, delo po navodilih in pod nadzorom delodajalca.
Preberi več