Show menu

Novice

26. 5. 2020

Sklop MPIK Delavnic, junij 2020: S 3D modeliranjem in 3D tiskanjem od ideje do končnega izdelka

Prototipiranje in proizvodnja s pomočjo 3D tiskanja je hiter, relativno enostaven, predvsem pa stroškovno učinkovit način za spreminjanje idej v izdelke. Tehnologija je zanimiva tako za potencialne podjetnike kot podjetja, vse bolj pa prehaja tudi na področje domače uporabe. Po sklopu 4-ih delavnic boste bogatejši za mnoga znanja in izkušnje, ki jih boste lahko s pridom uporabili v praksi!
Preberi več
21. 5. 2020

Od 19. 5. 2020 na SPOT svetovanje Koroška spet osebna svetovanja s fizičnim stikom

Z 19. 5. 2020 pričnemo na SPOT svetovanje Koroška izvajati tudi osebna svetovanja s fizičnim stikom, vendar le ob predhodnem naročilu stranke.
Preberi več
19. 5. 2020

Član MPIK Mouzen d.o.o. med 5 finalisti za nagrado Slovenski start:up leta 2020!

Zmagovalec bo razglašen na zaključni prireditvi v petek, 22. maja, ki jo bo mogoče spremljati tudi na Facebook profilu Start:up Slovenija.
Preberi več
12. 5. 2020

MPIK Webinar, 21.5.2020: Moderna pisarna v oblaku - osnova za učinkovito delo in sodelovanje na daljavo

Kako učinkovito sodelovati, komunicirati in urejati dokumente, čeprav ne sedimo za isto mizo? O tem na tokratnem webinarju, na katerem se bomo sprehodili preko aplikacij moderne pisarne v oblaku.
Preberi več
11. 5. 2020

[STO POZIV ] JAVNI POZIV ZA ODDAJO PONUDB ZA PROMOCIJO TURISTIČNIH PAKETOV SLOVENSKEGA TURISTIČNEGA GOSPODARSTVA NA DOMAČEM TRGU

Obveščamo vas, da je Slovenska turistična organizacija, 8. 5. 2020 objavila javni poziv za oddajo ponudb za promocijo turističnih paketov slovenskega turističnega gospodarstva na domačem trgu , z namenom promocije in neposredne prodaje slovenske turistične ponudbe na domačem trgu.
Preberi več
4. 5. 2020

[SPOT članek]: Novi prispevki za popoldanske s.p. in druge v letu 2020

Spomnimo: Osebe, ki samostojno opravljajo pridobitno ali drugo dovoljeno dejavnost in v obvezno zavarovanje niso vključene na podlagi opravljanja dejavnosti, temveč na drugi podlagi (praviloma na podlagi delovnega razmerja pri delodajalcu, 40 ur na teden), se štejejo za osebe, ki dejavnost opravljajo kot postranski poklic.
Preberi več
30. 4. 2020

[SPOT članek] Upravičenost delavca do prejema odpravnine

Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1) določa upravičenost in pravila odpravnine. Delavec je upravičen do prejema odpravnine s strani delodajalca v naslednjih primerih, kadar gre za:
Preberi več
28. 4. 2020

Brezplačni webinar: Hrana. Kaj smo se Slovenci naučili v karanteni?

Vabljeni, da se pridružite brezplačnemu WEBINARJU, v četrtek, 30. 4. 2020, ob 17.00. Na vprašanja, kako se soočajo lokalni pridelovalci hrane v času krize bosta odgovarjala Črt Butul in Anita Šumer.
Preberi več
21. 4. 2020

Brezplačen webinar: Business. The BIG Five crises solutions.

Vabimo vas, da se pridružite na webinarju: Business. The BIG Five crises solutions. ki se bo začel v četrtek, 23. 4. ob 17. uri in bo potekal v angleščini.
Preberi več
20. 4. 2020

[SPOT svetovanje Koroška]Članek: Predlagal-a sem postopek osebnega stečaja – ali lahko registriram S.P.?

Osebni stečaj je postopek, s katerim se je soočila že marsikatera fizična oseba vključno s samostojni podjetniki in zasebniki, ki samostojno opravljajo pridobitno dejavnost, na primer odvetniki, notarji, izvršitelji ipd..
Preberi več