Show menu

Novice

22. 10. 2019

Izvedba poslovnega srečanja SeeMeet Slovenia 2019

Med 16. in 17. oktobrom se je v Mariboru izvedlo dvodnevno poslovno srečanje Jugovzhodne Evrope pod imenom SEE MEET Slovenia 2019 – SouthEast Europe Business B2B gathering, ki se ga je udeležilo 190 udeležencev iz štirinajstih držav. Seveda smo prisotni tudi predstavniki RRA Koroška in zadovoljni smo, da se je dogodka udeležilo tudi kar nekaj podjetij naše regije. Glede na prejete odzive imajo podjetniki dobre vtise in že izkazujejo zanimanje, da se bodo dogodka udeležili tudi prihodnje leto. Temu je zagotovo pripomogla tudi navzočnost predstavnikov YASKAWA ter REVOZA.
Preberi več
18. 10. 2019

Subjekti spodbujanja regionalnega razvoja (12 regionalnih razvojnih agencij) bodo tudi letos vključili v instrument Regijska štipendijska shema številne mlade (dijake in študente)

Regionalne razvojne agencije, ki si z najrazličnejšimi projekti prizadevajo pozitivno vplivati na razvoj regij, v šolskem/študijskem letu 2019/2020 zopet razpisujejo Javne razpise za dodelitev sredstev za sofinanciranje kadrovskih štipendij delodajalcem v okviru instrumenta Regijska štipendijska shema.
Preberi več
7. 10. 2019

MPIK Dogodek, 21.10.2019: Praktične rešitve za obvladovanje pravnih tveganj pri start-upih & podjetjih

Dogodek je namenjen praktičnemu pregledu pravnih tveganj, ki so jim izpostavljeni start-upi oz. podjetja, zanimiv pa bo tudi za potencialne podjetnike, ki so še v fazi razvoja lastne poslovne ideje.
Preberi več
1. 10. 2019

[SPOT svetovanje Koroška] Vabilo na dogodek: »Odpiranje poslovnih priložnosti: 5. poslovni forum za internacionalizacijo poslovanja – Banja Vrućica«

V sklopu letnega akcijskega načrta projekta »SPOT regije 2018-2022«, vas SPOT svetovanje Koroška vabi na udeležitev dogodka: Odpiranje poslovnih priložnosti: 5. poslovni forum za internacionalizacijo poslovanja – Banja Vrućica (Bosna in Hercegovina). Sodelovanje na konferenci je odlična priložnost, da svoje stike navežemo na tuji trg in razširimo obzorja poslovanja.
Preberi več
30. 9. 2019

12. Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij

Na Inštitutu »Jožef Stefan« bo med 9. in 11. oktobrom 2019 v organizaciji Centra za prenos tehnologij in inovacij potekala 12. Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij, ki je namenjena spodbujanju sodelovanja med raziskovalci in podjetniki.
Preberi več
19. 9. 2019

[SPOT članek] Podjetniki pozor! Kazni za tista podjetja, ki niso vpisana v Register dejanskih lastnikov

Podjetja morajo po Zakonu o preprečevanju pranja denarja in financiranju terorizma prijaviti podatke o svojem dejanskem lastniku v Register dejanskih lastnikov (RDL). Subjektom, ki lastništva še niso vpisali je FURS kot nadzorni organ preko portala eDavki vročil poziv, da to storijo v roku 30 dni od prejema poziva.
Preberi več
19. 9. 2019

[SPOT svetovanje Koroška ] Gradbena zakonodaja za gradbince

Na delavnici se bodo predstavila različna področja veljavne zakonodaje s področja gradbenih dejavnosti. Težišče bo na Gradbenem zakonu. Poudarki pa tudi na Zakonu o arhitekturni in inženirski dejavnosti ter Zakonu o prostorskem načrtovanju.
Preberi več
9. 9. 2019

MPIK Zajtrk, 25.9.2019: Predstavitev kluba Poslovni angeli Slovenije

Namen kluba Poslovni angeli Slovenije je povezovanje poslovnih angelov z ustreznimi startupi, njihove investicije pa znašajo med cca. 50.000 in 400.000 €. Tokrat se bodo prvič predstavili na Koroškem!
Preberi več
6. 9. 2019

Podjetna Slovenija 2019

Slovenski podjetniški sklad tudi letos skupaj z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo organizira večji dogodek PODJETNA SLOVENIJA 2019, ki bo potekal v sklopu 52. Mednarodnga sejma obrti in podjetnosti 2019 v Celju.
Preberi več
4. 9. 2019

SPOT svetovanje KOROŠKA organizira brezplačno delavnico s področja davkov in računovodstva ter individualna svetovanja: » IMAM S.P. – OSNOVE, KI JIH MORAM POZNATI «

SPOT svetovanje KOROŠKA organizira brezplačno delavnico s področja davkov in računovodstva ter individualna svetovanja: » IMAM S.P. – OSNOVE, KI JIH MORAM POZNATI «
Preberi več