Show menu

Novice

25. 4. 2019

[SPOT NOVICA] Ozaveščenost podjetnikov o pomenu krožnega gospodarstva

SPOT svetovanje Koroška: Ozaveščenost podjetnikov o pomenu krožnega gospodarstva Pomen krožnega gospodarstva se ne dotika samo podjetnikov posameznikov, ampak človeštva kot celote, saj vsi prebivamo na istem planetu in vsak od nas lahko pripomore za boljšo prihodnost nas vseh, za kar je potrebna le ozaveščenost in odprtost k spremembam v skupno dobro.
Preberi več
25. 4. 2019

[SPOT VABILO] 11. poslovna konferenca v sklopu Slovenska podjetnost kroži prek meja. "Preko izzivov do uspeha"

V sklopu letnega akcijskega načrta projekta »SPOT regije 2018-2022«, vas SPOT svetovanje Koroška, v sodelovanju s Slovensko gospodarsko zvezo v Celovcu vabi na udeležitev 11. poslovne konference v sklopu Slovenska podjetnost kroži prek meja: » Preko izzivov do uspeha «.
Preberi več
23. 4. 2019

S kolesom na avtobus in vlak med Koroško v Sloveniji in Avstriji – prvič že med prvomajskimi prazniki

Na Regionalni razvojni agenciji za Koroško regijo (RRA Koroška) nadgrajujemo povezovanje kolesarskih turističnih proizvodov ter ponudbe javnega potniškega prometa v čezmejni regiji na obeh straneh državne meje. V letu 2019 uvajamo Štrekna bus med Velenjem in Labotom/Lavamündom in nadgrajujemo poletni kolesarski vlak med Mariborom in Pliberkom. Štrekna bus in poletni kolesarski vlak sta del mednarodnega projekta TRANS-BORDERS, ki se izvaja v okviru programa Interreg Srednja Evropa. V njem se devet institucij iz Nemčije, Poljske, Češke, Avstrije in Slovenije osredotoča na izboljšanje javnega potniškega prometa v robnih in obmejnih območjih srednje Evrope. Iz Slovenije sodelujemo RRA Koroška ter Geografski inštitut Antona Melika, ZRC SAZU.
Preberi več
18. 4. 2019

[SPOT vabilo] Ogled dobre prakse na področju kovinarstva - dveh podjetij v Avstriji

V sklopu letnega akcijskega načrta projekta »SPOT regije 2018-2022«, vas SPOT svetovanje Koroška, v sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Ravne na Koroškem vabi na ogled dobre prakse na področju kovinarstva - dveh podjetij v Avstriji WILD Gmbh in BMTS Technology Austria Gmbh.
Preberi več
12. 4. 2019

Prijava potreb po kadrovskih štipendijah v šolskem/študijskem letu 2019/2020

Delodajalci že imajo možnost prijave na Javni poziv delodajalcem za prijavo potreb po kadrovskih štipendijah v šolskem/študijskem letu 2019/2020
Preberi več
12. 4. 2019

[SPOT delavnica]: Erasmus za mlade podjetnike

SPOT svetovanje KOROŠKA organizira brezplačno informativno promocijsko delavnico za potencialne podjetnike in delujoča MSP podjetja: » Erasmus za mlade podjetnike «
Preberi več
10. 4. 2019

MPIK Zajtrk, 23.4.2019: MPIK Natečaj kot odskočna deska za uresničitev moje poslovne ideje

Tokratni MPIK Zajtrk bo pravi za vse, ki razmišljate o uresničitvi svoje poslovne ideje, pri njeni uresničitvi pa bi potrebovali konkretno in praktično pomoč.
Preberi več
5. 4. 2019

[USPOSABLJANJE] 2- dnevno usposabljanje za potencialne podjetnike in nova podjetja

SPOT svetovanje KOROŠKA organizira dvodnevno usposabljanje za potencialne podjetnike in nova podjetja. e-Storitve za podjetnike: Priložnosti v digitalnem svetu
Preberi več
29. 3. 2019

Uspešno izvedena serija MPIK Delavnic "S 3D modeliranjem in 3D tiskanjem do prototipa vašega izdelka"

V štirih marčevskih popoldanskih terminih smo izvedli serijo delavnic, katerih namen je bil, da udeleženci spoznajo celoten proces 3D prototipiranja od izbire materiala, do modeliranja in končne izdelave. Zanimanje za udeležbo je bilo izredno.
Preberi več
28. 3. 2019

[SPOT DELAVNICA] Pomen krožnega gospodarstva in vaje na primeru lastnega podjetja

SPOT svetovanje KOROŠKA organizira brezplačno informativno promocijsko delavnico za potencialne podjetnike in delujoča MSP podjetja » Pomen krožnega gospodarstva in vaje na primeru lastnega podjetja « (izvajalec: Služba vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko)
Preberi več