Show menu

Novice

19. 11. 2018

Izvedba konference Slovenska podjetnost kroži prek meja

RRA Koroška je skupaj z Uradom za Slovence v zamejstvu in po svetu ter Slovensko gospodarsko zvezo Celovec 14.11.2018 v Dvorcu Bukovje, Dravograd izvedla 10. poslovno konferenco z nazivom »Slovenska podjetnost kroži prek meja«.
Preberi več
16. 11. 2018

Predstavitev podjetniških podpornih aktivnosti RRA Koroška

Dogodek, na katerem bomo študente in profesorje Višje strokovne šole Slovenj Gradec seznanili s podpornimi aktivnostmi v okviru podjetniških projektov na RRA Koroška, njihovimi rezultati ter tudi slovenskim podjetniškim podpornim okoljem nasploh.
Preberi več
15. 11. 2018

Vabilo na delavnico o intelektualni lastnini za MSP: Od ideje do trga

SPOT svetovanje KOROŠKA organizira brezplačno informativno promocijsko delavnico za potencialne podjetnike in nova podjetja. Delavnica o intelektualni lastnini za MSP: OD IDEJE DO TRGA
Preberi več
14. 11. 2018

VABILO na brezplačno informativno promocijsko delavnico za potencialne podjetnike in nova podjetja.

SPOT svetovanje KOROŠKA organizira brezplačno informativno promocijsko delavnico za potencialne podjetnike in nova podjetja. "e-Storitve za podjetnike"
Preberi več
8. 11. 2018

[Članek] SPOT svetovanje Koroška: Zadnji rok za izdajo dovoljenj za prodajo tobaka, tobačnih in povezanih izdelkov

SPOT svetovanje Koroška: Zadnji rok za izdajo dovoljenj za prodajo tobaka, tobačnih in povezanih izdelkov Samostojni podjetniki in gospodarske družbe, ki v okviru svoje dejavnosti prodajajo tobak, tobačne in povezane izdelke morajo vložiti vlogo za pridobitev dovoljenja za prodajo tovrstnih izdelkov najkasneje do 11.11.2018, kajti v nasprotnem primeru bodo le-ti v prekršku.
Preberi več
7. 11. 2018

Za nami je že peta delavnica v okviru programa usposabljanja »Kako učinkovito digitalno tržiti turistično ponudbo in oblikovati turistična doživetja, ki privabijo?«.

Za nami je že peta delavnica v okviru programa usposabljanja »Kako učinkovito digitalno tržiti turistično ponudbo in oblikovati turistična doživetja, ki privabijo?«.
Preberi več
6. 11. 2018

[Članek] SPOT svetovanje Koroška: Izplačevanje nagrad zaposlenim in njihova obdavčitev

SPOT svetovanje Koroška: Izplačevanje nagrad zaposlenim in njihova obdavčitev Bliža se veseli december, mesec zaključkov in medsebojnega obdarovanja. Ne samo družinski člani in prijatelji, ampak tudi delodajalci praviloma ob koncu leta obdarijo svoje zaposlene. Na kaj morajo biti pozorni delodajalci, kdaj in kako lahko izplačajo nagrade, kolikšen del dobi država? Kakšno je pravzaprav neto izplačilo nagrade in kaj si delavec lahko privošči?
Preberi več
5. 11. 2018

VABILO na 10. poslovno konferenco Mednarodno povezovanje lokalnega podjetništva – Slovenska podjetnost kroži prek meja - podaljšanje roka prijave

RRA Koroška skupaj z Uradom Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu ter gostiteljica Občina Dravograd vabijo na mednarodni dogodek, ki bo 14. 11. in 15. 11. 2018 v Dvorcu Bukovje, Dravograd. Osrednjo tema konference bo mednarodno povezovanje lokalnega podjetništva oz. podpora malim in srednje velikim podjetjem pri vstopanju na tuje trge. Posebnost konference je v tem, da so med gosti zunaj meja Slovenije predstavniki slovenskih gospodarskih zbornic in poslovnih klubov v tujini ter podjetniki slovenskega rodu. Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu tovrstne dogodke pripravlja vsako leto v enem izmed izbranih krajev v Sloveniji. Jubilejna konferenca se bo odvila tokrat na Koroškem.
Preberi več
5. 11. 2018

[Članek] SPOT svetovanje Koroška: Posledice smrti lastnika s.p.

SPOT svetovanje Koroška: Posledice smrti lastnika s.p. Poslovni svet je nepredvidljiv. Ne samo z vidika poslov, konkurence, delovnih razmerij ampak žal tudi z vidika čisto življenjskih situacij podjetnikov. Še posebej hudo je ko lastnik s.p. nenadoma umre. Poleg bolečine najbližjih ob izgubi se odprejo tudi različna pravna vprašanja, ki zadevajo delovanje podjetja in pravice zaposlenih.
Preberi več
3. 11. 2018

MPIK Delavnica, 19.11.2018: »Startup Leadership« ali kako voditi ekipo v rastočem podjetju

Delavnica, na kateri boste dobili odgovore na vprašanja, kot so: kako zagotoviti, da zaposleni »razumejo« in so predani rasti podjetja tako kot vi; kako najti, razviti in uporabljati svoj lasten stil vodenja, ki doseže najboljše rezultate; kako komunicirati s težavnimi zaposlenimi.
Preberi več