Show menu

Novice

2. 10. 2018

[Članek] SPOT svetovanje Koroška: Izzivi in ovire pri prodoru malih podjetij v tujino

Članek: Eden izmed ključnih izzivov malih podjetnikov pri prodoru v tujino je nepoznavanje trgov, potreb na teh trgih ter neustrezna pripravljenost na vstop na tuje trge. Brez predhodnega preverjanja možnosti na posameznem tujem trgu, ocene vstopnih ovir in razumevanja načel delovanja določene panoge na tem trgu, zna biti vstop z izdelki ali storitvami na tuji trg pogosto preveč tvegan in zahteva vrsto nepričakovanih stroškov. Dobra raziskava trga podjetnikom prihrani veliko nepotrebnih stroškov.
Preberi več
2. 10. 2018

[Članek] SPOT svetovanje Koroška: Računovodstvo in nepremičnine

Članek: Kako pravilno obračunati nepremično v podjetju
Preberi več
2. 10. 2018

[Članek] SPOT svetovanje Koroška: napake in tveganja, s katerimi se srečujejo mala podjetja

Članek: Pravila za mala podjetja niso drugačna od tistih, ki veljajo za velika, a so mala podjetja za tveganja in inšpekcije bolj občutljiva. Tudi zaradi količine stvari, ki jih morajo poznati oziroma obvladati. Katera so glavna davčna tveganja za mala podjetja in samostojne podjetnike (s.p.) ter kakšne napake ti največkrat naredijo.
Preberi več
26. 9. 2018

11. Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij

Na Inštitutu »Jožef Stefan« bo med 8. in 12. oktobrom 2018 v organizaciji Centra za prenos tehnologij in inovacij potekala že 11. Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij, ki je namenjena spodbujanju sodelovanja med raziskovalci in podjetniki.
Preberi več
25. 9. 2018

Vabilo na ogled - Visoke šole za gostinstvo in hotelirstvo v Bad Gleichenbergu ter turistične regije Vulkanland

V sklopu letnega akcijskega načrta projekta »SPOT regije 2018-2022«, vas SPOT svetovanje Koroška, v sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Radlje ob Dravi vabi na ogled dobre prakse na področju turizma v Avstriji.
Preberi več
19. 9. 2018

Uspešen začetek usposabljanj s področja vsebinskega digitalnega marketinga za koroške ponudnike turističnih storitev

V sredo, 19. 9. 2018, smo izvedli prvo delavnico programa usposabljanja »Kako učinkovito digitalno tržiti turistično ponudbo in oblikovati turistična doživetja, ki privabijo?«. Program zajema sedem praktično naravnanih delavnic s področja učinkovitega digitalnega trženja turistične ponudbe in kreiranja turističnih doživetij, ki se bodo zvrstile med septembrom in decembrom 2018. Več informacij o usposabljanju najdete v priloženem vabilu s programom.
Preberi več
19. 9. 2018

Spodbujanje razvoja podjetništva: Ukrepi za spodbujanje podjetništva in oživljanje mestnega jedra

Mestna občina Slovenj Gradec že več kot desetletje spodbuja samozaposlovanja in spodbujanje podjetništva z ukrepom subvencije za samozaposlitev posameznikov. Konec meseca maja je začel veljati novi pravilnik, ki je ob spremembi obstoječega ukrepa subvencioniranja samozaposlitev uvedel tudi novi ukrep, in sicer sofinanciranje najemnine poslovnih lokalov na območju mestnega jedra.
Preberi več
11. 9. 2018

Izteka se rok za prijavo na poslovno srečanje SEEMEET 2018

Želite vzpostaviti nove poslovne kontakte na zelo učinkovit in preprost način? Potem je poslovno srečanje SEE MEET pravi dogodek za vas! Prijava na mednarodni B2B forum je možna le še do sobote, 15.09.2018. Registracija preko strani wwww.seemeet.si
Preberi več
10. 9. 2018

9. redna seja Razvojnega sveta Koroške regije

Razvojni svet Koroške regije se je na 9.redni seji seznanil z izhodišči za novo programsko obdobje 2021 - 2027 in potrdil Program priprave regionalnega razvojnega programa Koroške razvojne regije za obdobje 2021 - 2027.
Preberi več
7. 9. 2018

Usposabljanje: Kako učinkovito digitalno tržiti turistično ponudbo in oblikovati turistična doživetja, ki privabijo?

Ponudnike turističnih storitev (nastanitve, doživetja,...), ki delujejo na območju Koroške, vabimo, da se nam pridružite na usposabljanju - 7 praktično naravnanih delavnicah s področja vsebinskega digitalnega marketinga.
Preberi več