Show menu

Novice

30. 9. 2020

Delavnica "Pospeševanje prodaje vina in trendi"

V ponedeljek, 28. septembra 2020, smo 𝐮𝐬𝐩𝐞š𝐧𝐨 𝐢𝐳𝐯𝐞𝐝𝐥𝐢 že drugo 𝐩𝐫𝐚𝐤𝐭𝐢č𝐧𝐨 𝐧𝐚𝐫𝐚𝐯𝐧𝐚𝐧𝐨 𝐝𝐞𝐥𝐚𝐯𝐧𝐢𝐜𝐨 𝐬 𝐩𝐨𝐝𝐫𝐨č𝐣𝐚 𝐠𝐨𝐬𝐭𝐢𝐧𝐬𝐭𝐯𝐚 - za namene spodbujanja in razvoja turistične ponudbe in krepitev kompetenc zaposlenih na področju turizma na Koroškem, na temo "𝗽𝗼𝘀𝗽𝗲š𝗲𝘃𝗮𝗻𝗷𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗱𝗮𝗷𝗲 𝘃𝗶𝗻𝗮 𝗶𝗻 𝘁𝗿𝗲𝗻𝗱𝗶".
Preberi več
30. 9. 2020

Delavnica "Trendi v strežbi"

V ponedeljek, 14. septembra 2020, smo 𝐮𝐬𝐩𝐞š𝐧𝐨 𝐢𝐳𝐯𝐞𝐝𝐥𝐢 𝐩𝐫𝐯𝐨 𝐩𝐫𝐚𝐤𝐭𝐢č𝐧𝐨 𝐧𝐚𝐫𝐚𝐯𝐧𝐚𝐧𝐨 𝐝𝐞𝐥𝐚𝐯𝐧𝐢𝐜𝐨 𝐬 𝐩𝐨𝐝𝐫𝐨č𝐣𝐚 𝐠𝐨𝐬𝐭𝐢𝐧𝐬𝐭𝐯𝐚 - za namene spodbujanja in razvoja turistične ponudbe in krepitev kompetenc zaposlenih na področju turizma na Koroškem, na temo "𝐭𝐫𝐞𝐧𝐝𝐢 𝐯 𝐬𝐭𝐫𝐞ž𝐛𝐢".
Preberi več
29. 9. 2020

[SPOT delavnica] Poslovna odličnost

Svetovalna točka SPOT Svetovanje Koroška organizira in vabi na brezplačno delavnico Poslovna odličnost, ki je namenjena podjetnikom in potencialnim podjetnikom ter drugim, ki jih zanima to področje.
Preberi več
23. 9. 2020

[SPOT DELAVNICA] »IZVAJANJE ZAKONA O PREPREČEVANJU PRANJA DENARJA (ZPPDFT-1) V PRAKSI«

V sklopu aktivnosti letnega akcijskega načrta, vas SPOT svetovanje Koroška, v sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Slovenj Gradec vabi na delavnico: »IZVAJANJE ZAKONA O PREPREČEVANJU PRANJA DENARJA (ZPPDFT-1) V PRAKSI«
Preberi več
3. 9. 2020

VABILO k udeležbi na programu usposabljanja za namene spodbujanja razvoja turistične ponudbe in krepitev kompetenc zaposlenih na področju turizma na Koroškem

VABILO k udeležbi na programu usposabljanja za namene spodbujanja razvoja turistične ponudbe in krepitev kompetenc zaposlenih na področju turizma na Koroškem (5 praktično naravnanih delavnic)
Preberi več
1. 9. 2020

[SPOT VABILO] Odličnost v prodaji in komunikaciji s strankami in reševanje reklamacij z uporabo jezika partnerstva

Poslovna točka SPOT svetovanje KOROŠKA vabi na brezplačno 2-dnevno usposabljanje za potencialne podjetnike in delujoča podjetja: "Odličnost v prodaji in komunikaciji s strankami in reševanje reklamacij z uporabo jezika partnerstva."
Preberi več
31. 8. 2020

MPIK Delavnici, 16. in 23. 9. 2020: Produktna fotografija s Tomom Jeseničnikom

O teoretičnih in praktičnih vidikih produktne fotografije ter njenem pomenu za uspešno trženje in prodajo na tokratnih MPIK Delavnicah z vrhunskim koroškim fotografom Tomom Jeseničnikom.
Preberi več
18. 8. 2020

[SPOT SVETOVANJE KOROŠKA] Ogled dobre prakse: Razvoj turizma v Pomurju – projekt povezovanja »Gourment over Mura« in ogled Expana

V sklopu letnega akcijskega načrta SPOT svetovanje KOROŠKA za leto 2020, vas SPOT svetovanje Koroška, v sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Radlje ob Dravi vabi na Ogled dobre prakse: Razvoj turizma v Pomurju – projekt povezovanja »Gourment over Mura« in ogled Expana Ogled dobre prakse je namenjen mikro, malim in srednje velikim podjetjem, predvsem tistim, ki se ukvarjajo s turistično in gostinsko dejavnostjo.
Preberi več
17. 8. 2020

MPIK Podjetniška šola 2020

Imaš podjetniško idejo ali novoustanovljeno podjetje? Pridruži se nam! Skozi udeležbo na 8 delavnicah boš pridobil/a celovito znanje o tem, kako tvojo idejo uresničiti v praksi.
Preberi več
29. 7. 2020

[SPOT ČLANEK] Splošna opredelitev dohodkov, dohodek iz dejavnosti za s.p., davek na dodano vrednost in vrste davkov v Sloveniji

Fizične osebe so po Zakonu o dohodnini – Zdoh-2 (Uradni list RS, št. 13/2011) zavezane k plačilu dohodnine vseh dohodkov, ki jih dosegajo. Predhodno omenjen zakon namreč ureja sistem in določa obveznost plačevanja dohodnine, katera je dohodek državnega proračuna. Dohodki so vsi dobički oziroma vsako izplačilo, ne glede na obliko v kateri so izplačani. Časovno je dohodek prejet, ko je izplačan fizični osebi ali je kako drugače dan fizični osebi in z njim lahko razporeja. Obseg davčne obveznosti v 5. členu Zakona o dohodnini – Zdoh-2 (Uradni list RS, št. 13/2011) pravi, da so rezidenti Slovenije zavezani k plačilu dohodnine vseh doseženih prihodkov, ki izvirajo iz Slovenije, prav tako tudi od vseh dohodkov, ki so pridobljeni v tujini. Nerezidenti Slovenije pa so zavezani k plačilu dohodnine, ki imajo vir v Sloveniji, ne pa tudi tisti, ki so nastali v tujini.
Preberi več