Show menu

Novice

4. 5. 2020

[SPOT članek]: Novi prispevki za popoldanske s.p. in druge v letu 2020

Spomnimo: Osebe, ki samostojno opravljajo pridobitno ali drugo dovoljeno dejavnost in v obvezno zavarovanje niso vključene na podlagi opravljanja dejavnosti, temveč na drugi podlagi (praviloma na podlagi delovnega razmerja pri delodajalcu, 40 ur na teden), se štejejo za osebe, ki dejavnost opravljajo kot postranski poklic.
Preberi več
30. 4. 2020

[SPOT članek] Upravičenost delavca do prejema odpravnine

Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1) določa upravičenost in pravila odpravnine. Delavec je upravičen do prejema odpravnine s strani delodajalca v naslednjih primerih, kadar gre za:
Preberi več
28. 4. 2020

Brezplačni webinar: Hrana. Kaj smo se Slovenci naučili v karanteni?

Vabljeni, da se pridružite brezplačnemu WEBINARJU, v četrtek, 30. 4. 2020, ob 17.00. Na vprašanja, kako se soočajo lokalni pridelovalci hrane v času krize bosta odgovarjala Črt Butul in Anita Šumer.
Preberi več
21. 4. 2020

Brezplačen webinar: Business. The BIG Five crises solutions.

Vabimo vas, da se pridružite na webinarju: Business. The BIG Five crises solutions. ki se bo začel v četrtek, 23. 4. ob 17. uri in bo potekal v angleščini.
Preberi več
20. 4. 2020

[SPOT svetovanje Koroška]Članek: Predlagal-a sem postopek osebnega stečaja – ali lahko registriram S.P.?

Osebni stečaj je postopek, s katerim se je soočila že marsikatera fizična oseba vključno s samostojni podjetniki in zasebniki, ki samostojno opravljajo pridobitno dejavnost, na primer odvetniki, notarji, izvršitelji ipd..
Preberi več
20. 4. 2020

[SPOT svetovanje Koroška] Članek - Odločil-a sem se, da zaprem s.p. – kaj moram storiti?

Članek: Odločil-a sem se, da zaprem s.p. – kaj moram storiti, da postopek izvedem skladno z zakonom, katere so moje odgovornosti in kakšne pravice mi pripadajo po izbrisu s.p.?
Preberi več
10. 4. 2020

Brezplačen webinar: Turizem. Kako izkoristiti 4.0 tehnologije v krizi? #TourismFromZero

Vabimo vas, da se nam v četrtek, 16. aprila 2020, ob 17.00, pridružite na brezplačnem webinarju: Turizem. Kako izkoristiti 4.0 tehnologije v krizi? #TourismFromZero.
Preberi več
7. 4. 2020

Brezplačen webinar: Dostava. Rešitev za zaprte gostilne in vinarje?

Vabimo vas, da se nam v četrtek, 9. aprila 2020, ob 17.00, pridružite na brezplačnem webinarju: Dostava. Rešitev za zaprte gostilne in vinarje?
Preberi več
31. 3. 2020

Brezplačen webinar: Kako izkoristiti prve ukrepe vlade? Izzivi in priložnosti v gostinstvu in turizmu

Vabimo vas, da se nam v četrtek 2.4.2020 ob 17.00 pridružite na brezplačnem webinarju: Kako izkoristiti prve ukrepe vlade? Izzivi in priložnosti v gostinstvu in turizmu
Preberi več
27. 3. 2020

RRA – Regionalna agencija za Koroško poziva ponudnike nastanitvenih kapacitet Koroške, da stopimo skupaj in pomagamo!

Na nas kot na eno izmed vodilnih turističnih destinacij, so se obrnili tudi iz Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT). Vsi se zavedamo, da je nastala situacija alarmantna. Aktivno poteka sodelovanje s Civilno zaščito Republike Slovenije pri iskanju potencialnih nastanitvenih kapacitet, bodisi za bolnike, zdravstveno osebje ali posameznike, za katere bo uvedena karantena. Vse ponudnike nastanitvenih kapacitet pozivamo, da svoje kapacitete ponudijo na razpolago, če le lahko (seveda ob povrnitvi stroškov, ki bodo nastali na osnovi pogodbe).
Preberi več