Show menu

Novice

20. 4. 2020

[SPOT svetovanje Koroška] Članek - Odločil-a sem se, da zaprem s.p. – kaj moram storiti?

Članek: Odločil-a sem se, da zaprem s.p. – kaj moram storiti, da postopek izvedem skladno z zakonom, katere so moje odgovornosti in kakšne pravice mi pripadajo po izbrisu s.p.?
Preberi več
10. 4. 2020

Brezplačen webinar: Turizem. Kako izkoristiti 4.0 tehnologije v krizi? #TourismFromZero

Vabimo vas, da se nam v četrtek, 16. aprila 2020, ob 17.00, pridružite na brezplačnem webinarju: Turizem. Kako izkoristiti 4.0 tehnologije v krizi? #TourismFromZero.
Preberi več
7. 4. 2020

Brezplačen webinar: Dostava. Rešitev za zaprte gostilne in vinarje?

Vabimo vas, da se nam v četrtek, 9. aprila 2020, ob 17.00, pridružite na brezplačnem webinarju: Dostava. Rešitev za zaprte gostilne in vinarje?
Preberi več
31. 3. 2020

Brezplačen webinar: Kako izkoristiti prve ukrepe vlade? Izzivi in priložnosti v gostinstvu in turizmu

Vabimo vas, da se nam v četrtek 2.4.2020 ob 17.00 pridružite na brezplačnem webinarju: Kako izkoristiti prve ukrepe vlade? Izzivi in priložnosti v gostinstvu in turizmu
Preberi več
27. 3. 2020

RRA – Regionalna agencija za Koroško poziva ponudnike nastanitvenih kapacitet Koroške, da stopimo skupaj in pomagamo!

Na nas kot na eno izmed vodilnih turističnih destinacij, so se obrnili tudi iz Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT). Vsi se zavedamo, da je nastala situacija alarmantna. Aktivno poteka sodelovanje s Civilno zaščito Republike Slovenije pri iskanju potencialnih nastanitvenih kapacitet, bodisi za bolnike, zdravstveno osebje ali posameznike, za katere bo uvedena karantena. Vse ponudnike nastanitvenih kapacitet pozivamo, da svoje kapacitete ponudijo na razpolago, če le lahko (seveda ob povrnitvi stroškov, ki bodo nastali na osnovi pogodbe).
Preberi več
26. 3. 2020

INFORMACIJE ZA PODJETNIKE V ČASU EPIDEMIJE KORONAVIRUSA COVID-19

Na povezavi objavljamo aktualne informacije za pomoč podjetnikom pri poslovanju v času epidemije Koronavirusa COVID-19.
Preberi več
26. 3. 2020

Podprimo domače ponudnike in jejmo lokalno ter zdravo!

Tudi na RRA Koroška - Regionalna razvojna agencija za Koroško d.o.o., smo se odločili, da v času epidemije koronavirusa še dodatno podpremo vse lokalne ponudnike hrane in domačih produktov. Za vas smo v sodelovanju z KGZS - Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije, pripravili seznam ponudnikov vseh treh dolin (Mežiška, Dravska in Mislinjska), ki so se z veseljem odzvali našemu povabilu.
Preberi več
25. 3. 2020

[SPOT svetovanje Koroška] Problemi, s katerimi se soočajo mikro, mala in srednje velika podjetja v času epidemije COVID – 19 in ukrepi države Republike Slovenije

Le nekaj dni je minilo in nakazujejo se prve posledice - scenarij finančne škode celotnemu gospodarstvu in gospodarska panika, kamor so zajeti tudi najbolj ranljivi akterji – mikro podjetja. Kakšni so problemi, s katerimi se soočajo mikro, mala in srednje velika podjetja v času epidemije COVID – 19 in kakšni ukrepi države Republike Slovenije
Preberi več
24. 3. 2020

[OBVESTILO] Podaljšanje roka za oddajo poročil na razpis za sofinanciranje malih začetnih investicij

Skladno z ukrepom vlade RS, ki je podaljšala rok za oddajo letnih poročil za zavezance za leto 2019 iz 31.3.2020 na 31.5.2020, podaljšujemo rok za oddajo letnega poročila za upravičence po 2., 3. in 4. razpisu za sofinanciranje malih začetnih investicij na 31.5.2020.
Preberi več
23. 3. 2020

[SPOT svetovanje Koroška] Opredelitev statusa glavni delodajalec

Od 1. januarja 2020 morajo delodajalci v skladu z novostmi ZDoh-2 pozvati zaposlene, da se opredelijo glede svojega statusa, ali gre za njihovega glavnega delodajalca ali ne. Zaposleni morajo delodajalcu kot plačniku davka sporočiti, ali je ta njihov glavni delodajalec in ga obveščati o morebitni spremembi tega statusa. Za glavnega delodajalca se šteje delodajalec, pri katerem zaposleni prejema glavnino dohodka iz delovnega razmerja.
Preberi več