Show menu

Novice

24. 7. 2020

E-točka RŠS KOROŠKA - stičišče informacij za delodajalce in mlade o potrebah po kadrovskem štipendiranju v Koroški regiji

Regijska štipendijska shema Koroška (RŠS KOROŠKA) je v Koroški regiji med delodajalci in mladimi odlično uveljavljena že 5 let več kot desetletje… Vendar RRA KOROŠKA d.o.o., kot inštitucija, ki se ukvarja s projekti spodbujanja regionalnega razvoja, želi v okviru projekta RŠS narediti korak več. Vzpostavili bomo stičišče informacij za delodajalce in mlade o potrebah po kadrovskem štipendiranju v Koroški regiji E-točko RŠS KOROŠKA.
Preberi več
16. 7. 2020

Vabilo - Modri volk vikend program

MODRI VOLK VIKEND PROGRAM je zasnovan kot prilagojena oblika našega prestižnega in nadstandardnega 5-dnevnega campa #izkušnjaMODRIVOLK. Zaradi tega je VIKEND PROGRAM cenovno ugodnejši in dostopnejši širši množici ljudi. Skozi 3-dnevni program bodo otroci spoznali različne veščine preživetja v naravi in doživeli pristno bivanje na podeželju in lokalnih kmetijah.
Preberi več
10. 7. 2020

[USPOSABLJANJE SPOT] S PODROČJA DAVKOV IN RAČUNOVODSTVA ZA POTENCIALNE PODJETNIKE TER ZA MIKRO, MALA IN SREDNJE VELIKA PODJETJA...

V sklopu letnega akcijskega načrta projekta »SPOT regije 2018-2022«, vas SPOT svetovanje Koroška vabi na dvodnevno brezplačno usposabljanje s področja DAVKOV IN RAČUNOVODSTVA ZA POTENCIALNE PODJETNIKE TER ZA MIKRO, MALA IN SREDNJE VELIKA PODJETJA.
Preberi več
7. 7. 2020

Pomembne informacije na področju EU sredstev

Pomembne informacije na področju EU sredstev - možnost EU financiranja za različne projekte
Preberi več
7. 7. 2020

Vzpostavljena operativna ekipa za prepoznavanje investicijskih priložnosti na regionalni ravni

Javna agencija SPIRIT Slovenija je v sodelovanju z dvanajstimi Regionalnimi razvojnimi agencijami je začela izvajati projekt Regionalnega skrbništva na področju internacionalizacije in tujih neposrednih investicij.
Preberi več
6. 7. 2020

5. MPIK Natečaj za najboljše poslovne ideje

S prijavo na MPIK Natečaj se ti odpira možnost, da dobiš celovito podporo pri uspešni realizaciji poslovne ideje ter osvojiš zelo bogate praktične nagrade v vrednosti več kot 18.000 €!
Preberi več
30. 6. 2020

[SPOT VABILO] »OBVEZNI IN PRIPOROČLJIVI AKTI ZA MIKRO, MALA IN SREDNJE VELIKA PODJETJA«

V sklopu letnega akcijskega načrta projekta »SPOT regije 2018-2022«, vas SPOT svetovanje Koroška, v sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Ravne na Koroškem vabi na delavnico »OBVEZNI IN PRIPOROČLJIVI AKTI ZA MIKRO, MALA IN SREDNJE VELIKA PODJETJA.«
Preberi več
30. 6. 2020

[SPOT članek] Varovanje poslovne skrivnosti, konkurenčna prepoved in konkurenčna klavzula opravljanja dela

SPOT svetovanje Koroška: Varovanje poslovne skrivnosti, konkurenčna prepoved in konkurenčna klavzula opravljanja dela Delovno razmerje opredeljuje razmerje med delavcem in delodajalcem, ki skleneta pogodbo o zaposlitvi. Praviloma se delovno razmerje vzpostavi s pisno sklenitvijo in podpisom pogodbe o zaposlitvi obeh vključenih akterjev. Obstaja pa tudi izjema, da v primeru kadar obstajajo elementi delovnega razmerja, ki jih določa ZDR - Zakon o delovnih razmerjih (Uradni list RS, št. 42/02, 79/06 – ZZZPB-F, 103/07, 45/08 – ZArbit in 21/13 – ZDR-1) in ni sklenjene pisne delovne pogodbe med delavcem in delodajalcem, šteje kot delovno razmerje tudi razmerje, ki vključuje vse naštete sestavine: prostovoljna vključitev delavca v organizirani delovni proces delodajalca, delo za plačilo, osebno delo, nepretrgano opravljanje dela, delo po navodilih in pod nadzorom delodajalca.
Preberi več
24. 6. 2020

NOVINARSKA KONFERENCA: V poletje stopili združeni v kampanji »Pohorje 365«

Na pobudo Partnerstva za Pohorje in njegovega koordinatorja Mariborske razvojne agencije smo se povezale vse regionalne destinacijske organizacije, turistične agencije ter ključni nosilci turistične ponudbe in v okviru poletne kampanje »Pohorje 365« oblikovali turistične pakete, s katerimi sporočamo: »Zdaj je čas, da obiščete Pohorje!« Včeraj se je v Hotelu Draš v Mariboru odvila odmevna novinarska konferenca, ki je naznanila uraden začetek kampanje. Vsi prisotni smo se strinjali, da se le s sodelovanjem lahko dosega dobre rezultate in da naj bo to začetek pozitivne zgodbe, ki bo na daljši rok zagotovo prinesla dobre rezultate in zadovoljstvo tako ponudnikov kot gostov.
Preberi več
9. 6. 2020

SEEMEET SLOVENIA 2020 – Edinstvena priložnost za iskanje novih poslovnih partnerstev

Mednarodni B2B dogodek SEEMEET SLOVENIA odpira svoja vrata 21. in 22. oktobra 2020 v Mariboru, kjer bodo podjetja zopet dobila edinstveno priložnost za širitev svojega posla preko posebej organiziranega poslovnega mreženja. Letos bo dogodek oplemeniten tudi s tematskimi predavanji, ki bodo poskrbela za nadgradnjo znanj aktualnih poslovnih trendov. Prijetno druženje ob večerji in glasbi pa bo tudi letos dalo dogodku piko na i, obljubljajo organizatorji.
Preberi več